Harry ve Meghan'a bir tepki de Mandela'nın torunundan: Büyükbabamın sizinle ne alakası var?

Harry ve Meghan'a bir tepki de Mandela'nın torunundan: Büyükbabamın sizinle ne alakası var?

Nobel ödüllü barış aktivisti ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahi cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın torunu Nikola Mandela, Meghan Markle ve Prens Harry'nin yapımcılığını üstlendiği Live to Lead belgeseli için çifte tepki gösterdi. Çiftin, büyükbabasının mirasını çaldığını söyleyen Mandela, "Harry'nin özgün olması ve kendi hikayesine bağlı kalması gerekiyor, büyükbabamın hayatının onunkisiyle ne alakası var?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İngiliz kraliyet ailesinden ayrılma sürecini anlattıkları Netflix belgeseliyle İngiliz halkının ve kraliyet ailesinin tepkisini çeken, bir süredir eleştirilerin odağındaki Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, bu kez de Nelson Mandela’nın torunu Nikola Mandela’nın hedefinde.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ilk siyahi cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Nobel Barış Ödül’lü ayrımcılık karşıtı aktivist Nelson Mandela’nın 57 yaşındaki torunu Nikola Mandela, Meghan-Harry çiftinin dijital platformda yayınlanan yeni belgeseli Live to Lead'e eleştirilerde bulundu.

'BÜYÜKBABAMIN MİRASINI KULLANIYORLAR'

The Australian gazetesine konuşan Nikola Mandela, Nelson Mandela'nın mirasından ilham alarak hazırladıklarını söyledikleri Live to Lead belgeselinde Sussex çiftinin, büyükbabasının mirasını kullandığını söyledi.

NTV'de yer alan habere göre; Mandela, çifti, kraliyet mücadelelerini eski Güney Afrikalıların hayatıyla karşılaştırmakla suçladı ve bunu "üzücü ve usandırıcı" olarak nitelendirdi.

Mandela, “Elmayla armut gibi, birbiriyle kıyaslanamaz” ifadesini kullandı.

'ADI SATTIĞI İÇİN SÖZLERİNİ ÇALDILAR'

“Nelson Mandela Vakfı'nın belgesel girişimini desteklediğini biliyorum ama insanlar yıllarca büyükbabamın sözlerini çaldılar ve adının sattığını bildikleri için onun mirasını kullandılar” diyen Nikola Mandela, “Harry ve Meghan'ın onlardan hiçbir farkı yok” diye ekledi.

Kendi büyükbabasının "hayatta kendi yolunu bulmak için görücü usulü evliliğe karşı çıktığını" söyleyen Nikola Mandela, kraliyet ailesinden ayrılacak "özgüvene" sahip olduğu için Prens Harry'ye hayran olduğunu da belirtti.

'ÇOK ÜZÜCÜ VE USANDIRICI'

“Bunun bir bedeli var, kendi hayatını finanse etmelisin” diyen Nikola Mandela, “Büyükbabamın adını kullanan insanlarla barıştım ama yine de her seferinde çok üzücü ve usandırıcı oluyor” ifadesini kullandı.

Mandela, “Harry'nin özgün olması ve kendi hikayesine bağlı kalması gerekiyor, büyükbabamın hayatının onunkiyle ne alakası var?" diye sordu.

“Ne Harry’nin ne de Meghan’ın büyükbabamla tanıştığını sanmıyorum. Belki Harry küçükken Buckingham Sarayı’nda tanışmıştır” diyen Nikola Mandela, “Ancak insanları etkilemek ve milyonlar kazanmak için, Mandela ailesinin yararına olmadan belgeselde alıntılarını kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Yedi bölümden oluşan Live to Lead belgeseli, Nelson Mandela Vakfı’nın Meghan ve Harry çifti ile ortak yapımcılığı sonucu çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN