Havalimanında uçuşlar kısıtlandı: Moskova'da bir İHA saldırısı daha

Havalimanında uçuşlar kısıtlandı: Moskova'da bir İHA saldırısı daha

Kremlin, Ukrayna'nın Moskova'ya İHA saldırısı gerçekleştirdiğini ileri sürerek, saldırılar yüzünden şehirdeki uluslararası uçuşlara açık olan bir havalimanında uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Rus işgalinde karşı saldırıya geçen Ukrayna'nın beş İHA'yla saldırdığını belirten yetkililer, dördünün düşürüldüğünü bildirdi.

Ukrayna'nın Moskova'yı hedef alan İHA saldırısının önlendiğini belirten Rus yetkililer, şehrin uluslararası havalimanlarından birinin kısa süreliğine kapatılmasına neden olduğunu açıkladı. Batı kaynaklı bir analizde, Kiev'in son zamanlarda başlattığı karşı saldırıyı, Rusya'nın yavaşlatmayı başardığı belirtildi.

Daha önce Moskova'ya benzer saldırılar gerçekleştiren Ukrayna ordusunun son İHA saldırısı, 11 gün önce paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in başlattığı başarısız isyanın ardından şehre yönelik yapılan ilk saldırı oldu.

AP'de yer alan habere göre, genellikle Rusya topraklarındaki saldırılar hakkında yorum yapmaktan kaçınan Kiev, insansız hava aracı saldırısıyla ilgili üstlenme veya reddetme açıklaması yapmadı.

Rus Savunma Bakanlığı, beş insansız hava aracından dördünün Moskova'nın dış bölgelerindeki hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü, beşincinin ise elektronik harp yöntemleriyle engellendiğini ve zorunlu iniş yaptığını açıkladı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, şehirde herhangi bir yaralanma veya hasar olmadığını söyledi.

İnsansız hava aracı saldırısı, yetkililerin geçici olarak Moskova'nın Vnukovo Uluslararası Havalimanı'nda uçuşları kısıtlamasına ve uçuşları Moskova'nın diğer iki havalimanına yönlendirmesine neden oldu.

'KARŞI SALDIRI SAVAŞI BİTİRMEYECEK'

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, ordunun şu anda Rus ekipman ve personeli yok etmeye odaklandığını ve son birkaç günün özellikle "verimli" olduğunu söyledi. Ancak Ukrayna Başkomutanı Valeriy Zalujni birkaç gün önce, modern savaş uçaklarından topçu mühimmatına kadar yeterli ateş gücünün eksikliği nedeniyle Kiev'in Rusya'ya karşı saldırı planlarının yavaş ilerlediğini belirtmişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun ve Wagner'in Ukrayna'nın güneyindeki zırhlı karşı saldırı operasyonlarını yavaşlatmayı amaçlayan "taktiklerini geliştirdiğini" söyledi. Batılı analistlere göre, karşı saldırı, başarılı olsa bile, 2022 Şubat'ında Rusya'nın Ukrayna'yı tam ölçekli istilasıyla başlayan savaşı sona erdirmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN