Spor paketi aylık 170 TL olmuştu: Exxen üyelik ücretleri meğer bundan dolayı yüksekmiş! Acun Ilıcalı'dan çarpıcı itiraf

Spor paketi aylık 170 TL olmuştu: Exxen üyelik ücretleri meğer bundan dolayı yüksekmiş! Acun Ilıcalı'dan çarpıcı itiraf

Exxen'de yayınlanan UEFA turnuvalarından sadece Şampiyonlar Ligi için 25-30 milyon dolar ödediğini belirten Acun Ilıcalı, zarar ettiğini söyledi. Reklamsız spor paketini aylık 170 TL yapan Acun Ilıcalı, Exxen'in üyelik ücretinin yüksek olmasının nedenini çarpıcı bir itirafla dile getirdi. İşte detaylar...

İngiltere'de sahibi olduğu Hull City futbol kulübünün bir etkinliğinde konuşan Acun Ilıcalı, yasa dışı internet TV hizmeti (IPTV) yüzünden Exxen'de üyelik ücretlerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

54 yaşındaki iş insanı, "Korsan yayıncılık biterse abonelik ücretleri yarın dörtte bir düşer" ifadelerini kullandı. Sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen'de Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi maçlarını yayınlayan Acun Ilıcalı, Türk futbolunun gelişmesi için korsan yayıncılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Exxen'de spor içeriği paketi son olarak yapılan zamla 144,90 TL'ye çıkmıştı. Reklamsız üyelik ise aylık 169,90 TL.

"25-30 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTIM, ZARAR EDİYORUM"

Acun Ilıcalı, şunları söyledi:

"Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak tek bir çözüm var, korsan yayının bitmesi gerek. IP TV işinin önüne geçilmeli. Bu ülke futbol olarak çok zorlanacak. Anadolu takımlarının geleceğiyle ilgili kaygı içindeyim.

İngiltere'de 200 milyon pound Premier Lig takımlarının aldığı para, Championship takımları bizim şampiyondan çok kazanıyor. Dört büyüklerin gişe ve sponsor gelirleri var. Bu sayede ekonomiyi hala koruyabiliyorlar.

Exxen olarak 25-30 milyon dolara Şampiyonlar Ligi aldık. Şampiyonlar Ligi'ni yayınladığımız için zarar ediyoruz, umurumda değil, paraya konsantre değilim. Abone sayısı artarsa ücretler düşer. Bunun başka yolu yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN