Hükümet yetkilisi İngiliz basınına konuştu: İsrail, Suriye saldırısında İranlı uzmanları vurdu

Hükümet yetkilisi İngiliz basınına konuştu: İsrail, Suriye saldırısında İranlı uzmanları vurdu

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırısında İranlı askeri uzmanların vurulduğu söyleniyor. İngiliz basınına konuşan üst düzey bir kaynak, Şam kentine yapılan saldırıda Suriye lideri Esad’a yakın İranlı uzmanların hedeflendiğini söyledi.

Pazar günü Suriye’nin Şam şehrine yapılan saldırıyı kimse üstlenmezken, Suriye, saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini söylüyor. Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, İran’ın Suriye'deki müttefiklerinin insansız hava aracı veya füze yeteneklerini geliştirme programlarını ilerletmek için bir araya geldikleri bir tesisin vurulduğunu söyledi.

İran, Suriye'de yaklaşık 12 yıldır süren kriz sırasında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın destekçisi olurken, Şam'a ve Hizbullah'a verdiği destek, Tahran'ın sınır ötesi askeri gücünü dizginlemek amacıyla İsrail'in hedefi oldu.

‘İKİ UZMAN HAYATINI KAYBETTİ’

Suriye hükümetine yakın bir kaynak, insansız hava aracı üretiminde Suriyeli ve İranlı teknik uzmanların bir araya geldiğini söyledi, ancak üst düzey bir İranlının öldürülmediğini belirtti. Kaynak, "Saldırı, toplandıkları merkezin yanı sıra bir apartman dairesini de vurdu. Bir Suriyeli mühendis ve üst düzey olmayan bir İranlı yetkili öldürüldü" dedi.

İsrail askeri uzmanlarına göre, bu roket saldırısı, İsrail'in Suriye ordusu ve müttefiklerinin altyapısını hedef aldığını söylediği önceki saldırılarla birlikte, İran'ın Suriye'de büyüyen nüfuzunu kırmayı amaçlayan krizi yansıtıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN