İbrahim Mike Baycora kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

İbrahim Mike Baycora kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

ABD’nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrine ilk kez Türk kökenli bir emniyet müdürü olarak İbrahim Mike Baycora atandı. Atamanın ardından vatandaşlarımız İbrahim Mike Baycora ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı. İşte bilmeniz gerekenler…

 

ABD’de emniyet müdürü olarak atanan İbrahim Mike Baycora’nın hayatı merak ediliyor. 32 yıldır emniyet teşkilatında görev yapan Baycora görevine resmen başladı. İbrahim Mike Baycora ile ilgili bilmeniz gerekenler karar.com’da…

İBRAHİM MİKE BAYCORA KİMDİR?

İbrahim Mike Baycora aslen Eskişehirlidir. 1960’lı yıllarda 1 yaşındayken ailesi ABD’ye göç etmiştir. ABD’nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrinde geleneklerine bağlı bir ailede büyüdü. Boston Üniversitesi’ne kabul edildi ancak pahalı olduğu için gidemedi. Ardından New Jersey’de bulunan Rutgers Üniversitesinde eğitim hayatına devam etti. İşletme ve kimya mühendisliği dalında iki diploma ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından eyalette mühendis olarak işe başladı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Polis olmak gibi bir hayali olmayan Baycora, karıştığı bir kavga sonrası polis olmak istedi. Baycora “Polis olmak istediğim bir şey değildi. Gençken bir kavgaya karıştım ve polislerle ilgili ilk deneyimimi o zaman yaşadım. Bana hakkaniyetli davrandılar ve bu durum beni polis olmaya itti” dedi.

20-02/07/ibrahim-mike-baycora.jpg

Ardından polislik imtihanlarına giren Baycora, üstün başarı gösterdi. Başarısının ardından belediye başkanı Baycora’yı ofisine davet etti ve ona “Bu işi istiyorsan hemen yarın başla” dedi. Baycora ertesi gün polis olarak görevine başladı. 32 yıldır emniyette görev yapan Bayçora’nın emri altında yaklaşık 400 polis bulunuyor. Yeni emniyet müdürü olarak atanan Bayrcora yemin töreni sırasında büyükannesinin Kur’an-ı Kerim’ine el bastı. Baycora “Büyükannemi, törende üzerine el basarak yemin ettiğim o Kur'an'ı her gün okuduğunu görerek büyüdüm. Üzerimde çok büyük etkisi vardır.” dedi.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN