İklim aktivistleri durmuyor: Rolex mağazasını turuncuya boyadılar

İklim aktivistleri durmuyor: Rolex mağazasını turuncuya boyadılar

İngiltere'de kurulan ve iklim krizi konusunda kampanyalar düzenleyen ‘Just Stop Oil’ eylemcilerinin son hedefi İsviçre’nin dünyaca ünlü saat markası Rolex’in mağazası oldu. Londra'daki mağazanın camları, yangın tüpü ile turuncuya boyandı.

‘Just Stop Oil’ eylemcilerinin hükümete tüm yeni fosil yakıt lisanslarını durdurma çağrısında bulunduğu bir aylık protesto serisi 28’inci gününe girdi.

Grup daha önce Hollandalı ressam Vincent van Gogh’un ‘Ayçiçekleri’ tablosuna domates çorbası atmıştı. Dün de Hollanda’da bir müzede sergilenen Johannes Vermeer’in ‘İnci Kupeli Kız’ tablosuna aktivistlerden biri kafasını ‘yapıştırdı.’

ROLEX MAĞAZASINI TURUNCUYA BOYADILAR

Aktivistler, bugün İngiltere'nin başkenti Londra’nın merkezindeki bir Rolex mağazasının camlarını yangın tüpüyle turuncuya boyadı.

i2.jpg

Mağazaya boya püskürten iki aktivist cezai hasar gerekçesiyle gözaltına alındı.

i1.jpg

Grup, ekim ayı başında eylemlerine başladıklarından bu yana polisin 600’den fazla aktivisti gözaltına aldığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN