Aktivistlerin yeni hedefi İnci Küpeli Kız oldu: Kafasını tabloya yapıştırdı

İklim aktivistleri sanat eserlerini hedef almaya devam ediyor. Aktivistler, Monet'nin 'Les Mueles' ve Vincent Van Gogh'un 'Ayçiçekleri' tablolarının ardından şimdi de Johannes Vermeer'in başyapıtlarından biri olan "İnci Küpeli Kız" tablosunu hedef aldı. Eylemi gerçekleştiren aktivistlerden bir tanesi kendini tabloya yapıştırmaya çalışırken, bir diğer kişi ise arkadaşının üzerine domates bazlı bir madde döktü.

Son zamanlarda eylemlerini arttıran iklim aktivistleri bu kez Hollanda'nın Lahey kentindeki Mauritshuis Müzesi'nde protestolarını gerçekleştirdiler. İklim değişikliği hakkında dikkat çekmeye çalışan aktivistlerin yeni hedefi Hollandalı ressam Johannes Vermeer'e ait olan 'İnci Küpeli Kız' tablosu oldu.

'Just Stop Oil' isimli gruba üye olan aktivistlerden biri, dünyaca ünlü "İnci Küpeli Kız" tablosuna kendi kafasını yapıştırdı. İkinci bir aktivist ise, kafasını tabloya yapıştıran arkadaşının üzerine domates bazlı bir madde döktü.

Eylem, müzedeki ziyaretçiler tarafından tepkiyle karşılanırken eylemi gerçekleştiren aktivistlerin “Nasıl hissediyorsunuz? Paha biçilemeyecek kadar değerli böyle bir şeyin gözünüzün önünde tahrip edilmesini izlemek nasıl hissettiriyor?” ve “Gözlerinizin önünde dünyanın mahvolmasını izlemek nasıl hissettiriyor?” sözleri gündem oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN