Çevre aktivistleri yine sahada: Goya'nın tabloları da listeye girdi

Çevre aktivistleri yine sahada: Goya'nın tabloları da listeye girdi

Son zamanlarda sanat eserlerine yönelik eylemleriyle dikkat çeken çevreci aktivistler bu kez bu kez Goya’nın tablolarını hedef aldı. ‘Futuro Vegetal’ adlı grubun üyesi iki aktivist iki esere ellerini yapıştırdı.

Çevreci aktivistlerin son zamanlarda iklim değişikliğine dikkat çekmek için sürdürdüğü protestolarında bu sefer hedef İspanyol ressam Francisco de Goya’nın tabloları oldu.

‘Futuro Vegetal’ adlı grubun üyesi iki aktivist, Goya’nın İspanya’nın başkenti Madrid’deki Prado Müzesi’nde sergilenen ‘Giyinik Maya’ ve ‘Çıplak Maya’ adlı eserlerine ellerini yapıştırdı. Tablolara zarar gelmedi.

Çıplak Maya, Francisco de Goya’nın 1790 ile 1800 yılları arasında tamamladığı tahmin edilen tablosudur. Madrid’deki Prado Müzesi’nde sergilenen eseri Goya’nın İspanyol engizisyonunun çıplak kadın resimlerinin yapılmasını yasakladığı bir dönemde, İspanya başbakanı Manuel de Godoy’un isteği üzerine yaptığı biliniyor.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI MESAJI

Diken'de yer alan habere göre; Eylemciler, iki tablonun asılı olduğu duvara da Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen sıcaklık artışı sınırına istinaden ‘bir buçuk derece’ yazdı.

Grup, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kendilerini Goya’nın tablolarına yapıştırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Birleşmiş Milletler geçen hafta, 2016 Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen, sıcaklık artışının 1,5 derece sınırının altında tutulmasının imkansız olduğunu kabul etti. Değişime şimdi ihtiyacımız var.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN