İngiliz şirketlerin Brexit korkusu Hollanda pazarına yöneltti

İngiliz şirketlerin Brexit korkusu Hollanda pazarına yöneltti

İngiliz şirketler, Brexit'in oluşturacağı sıkıntılardan dolayı Hollanda pazarına akın etmeye başladı.

İngiliz firmaları Londra’nın Avrupa Birliği’nden çıkması (Brexit) endişesiyle Hollanda’ya akın etmeye başladı. Hollanda Dış Yatırım Ajansı’na göre 100’den fazla İngiliz firması son dönemde merkezlerini Hollanda’ya taşıma veya bu ülkede bir ofisi açmak için harekete geçti.

Bunların dışında Avrupa pazarlarına ulaşma konusunda endişe duyan 325 İngiliz şirketi, yine Hollanda’ya taşınmayı ciddi bir şekilde gözden geçiriyor.

AB PAZARINA KATILMAK İSTİYOR

Hollanda Dış Yatırım Ajansı Temsilcisi Jeroen Nijland, Reuters’e yaptığı açıklamada, “İngiltere’de süre gelen belirsizlik ve hiçbir anlaşma olmadan üyelikten çıkış ihtimali, İngiliz şirketleri endişeye sevk eden önemli nedenlerin başında geliyor. Bu şirketler Avrupa’da yen bir üs için Hollanda’yı tercih ediyor.” dedi.

Finans, iletişim teknolojisi, medya, reklam, doğal bilimler, sağlık alanında çalışan İngiliz şirketler şu ana kadar Hollanda’yı tercih edenler arasında yer alıyor.

Hollanda, İngiltere’den daha fazla şirketin gelmesi için Almanya. Fransa, Belçika ve İrlanda ile rekabet ediyor.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN