İngiltere duyurdu! Bu kez de Omicron'un alt varyantı ortaya çıktı

İngiltere duyurdu! Bu kez de Omicron'un alt varyantı ortaya çıktı

İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu, koronavirüsün Omicron varyantının alt varyantının ortaya çıktığını açıkladı. Yapılan açıklamada, alt varyantın ülkedeki mevcut vaka oranlarının çok düşük olduğu belirtildi.

Tüm dünyaya yayılan koronavirüsün Omicron varyantının etkisi sürerken bu sefer de alt varyant tespit edildi. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu, BA.2 olarak isimlendirilen yeni alt varyantın araştırılmaya devam ettiğini belirterek, yeni tespit edilen alt varyantın ülkedeki mevcut vaka oranlarının çok düşük olduğunu söyledi.

Danimarka'da yapılan ön araştırmalar, Omicron taşıyan kişiler ile BA.2'yi taşıyan kişiler arasında hastaneye yatma oranları arasında hiçbir fark gözlenmediğini gösterdi.

Danimarkalı sağlık yetkililerine göre mevcut aşıların BA.2'ye karşı etkili olması bekleniyor.

S-GENİ AYIRT EDİCİ ETKEN

S-geninin pozitif olması nedeniyle vakaların yüzde 99'unu oluşturan baskın varyant BA.1'den ayrılmasını zorlaştırdığı kaydedildi. S-geni incelemesi Omicron'un tespit edilmesinde önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Çünkü Delta vakalarında S-gen bulunurken ve Omicron vakalarında S-geni bulunmuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN