Balıkçılık sorunu büyüyor! İngiltere'den Fransa'ya 48 saat süre

Balıkçılık sorunu büyüyor! İngiltere'den Fransa'ya 48 saat süre

İngiltere Fransa arasında süren balıkçılık sorunu ile ilgili, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss açıklamalarda bulundu. Truss, Fransa'nın 48 saat içinde geri adımı atmaması halinde yasal işlem başlatacağını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İskoçya'nın Glasgow şehrinde başlayan 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26), Fransa ile balıkçılık sorunu hakkında Sky News'e açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre; Truss, yaptığı açıklamasında, "Fransızlar, Manş Adaları ve balıkçılık sektörümüze yönelik tamamen mantıksız tehditlerde bulundular ve bu tehditleri geri çekmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, harekete geçmek için Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşmamızın mekanizmalarını kullanacağız" dedi.

Fransızların ticaret anlaşmasına bağlı kalmadığını, haksız davranışlar sergilediğini ifade eden Truss, "Eğer birisi bir ticaret anlaşmasında haksız davranırsa, onlara karşı dava açma ve bazı telafi edici tedbirler alma hakkınız var. Fransızlar geri adım atmazsa yapacağımız şey bu" ifadesini kullandı.

Fransa'nın ne kadar süre içerisinde geri çekilmesi gerektiği sorusu üzerine "Bu sorunun önümüzdeki 48 saat içinde çözülmesi gerekiyor" cevabını iletti

NE OLMUŞTU?

AB ve İngiltere arasında 2021'de balıkçılık kotalarının belirlenmesi amacıyla yapılan müzakerelerde uzlaşma sağlanmıştı.

Fakat Fransız balıkçılar belirlenen bölgelerde faaliyet göstermedi. İngiltere'ye bağlı Jersey Adası yönetimi kendi sularında avlanmaya devam eden Fransız balıkçı teknelerinden, geçmiş faaliyetlerine yönelik kanıt istemişti. Bu durum, İngiltere ile Fransa arasında gerilime neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN