İngiltere’de Maliye Bakanı Sunak ve Sağlık Bakanı Javid istifa etti

İngiltere’de Maliye Bakanı Sunak ve Sağlık Bakanı Javid istifa etti

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İki bakan, Boris Johnson'a olan güvenlerini kaybettiklerini söyledi.

İngiltere Maliye Bakanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Rishi Sunak ile Sağlık Bakanı Sajid Javid hükümetteki görevlerinden istifa etti. İki bakan Boris Johnson'a "güvenini kaybettiğini" söyleyerek görevinden istifa etti. hükümetten istifa ettiğini açıkladı. Sunak, istifa mektubunda "Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor" ifadesini kullandı.

Susak, "Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum" dedi.

"Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya" diyen Susak, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Halkın bu gerçeği duymaya hazır olduğuna inanıyorum. Halkımız, bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse, o zaman doğru olmadığını biliyor. Daha iyi bir geleceğe giden bir yol olsa da, bunun kolay olmadığını bilmeleri gerekiyor.

Gelecek hafta ekonomiyle ilgili önerilen ortak konuşmamıza hazırlanırken, yaklaşımlarımızın temelde çok farklı olduğu benim için netleşti.

Hükümetten ayrıldığım için üzgünüm ama isteksizce böyle devam edemeyeceğimiz sonucuna vardım."

Sağlık Bakanı Sajid Javid de mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz için böylesine kritik bir zamanda Sağlıktan Sorumlu Devlet Bakanı olarak hizmet etmek üzere hükümete geri dönmem istenmesi bir ayrıcalıktı.

Biz [Muhafazakar parti] her zaman popüler olmayabiliriz, ancak ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etme konusunda yetkindik. Ne yazık ki, mevcut koşullarda halk, şu anda ikisinin de olmadığı sonucuna varıyor.

Geçen ay yapılan güven oylaması, çok sayıda meslektaşımızın aynı fikirde olduğunu gösterdi.

Ancak şunu üzülerek belirtmek isterim ki, bu durumun sizin liderliğinizde değişmeyeceği benim için çok açık ve bu nedenle benim de güvenimi kaybettiniz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN