İran: Afganistan'ın güvenliği bizim de güvenliğimiz

İran: Afganistan'ın güvenliği bizim de güvenliğimiz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, Afganistan'daki durumu dikkatle izlediklerini kaydederek "Afganistan’ın güvenliği bizim de güvenliğimizdir" dedi. İran olarak Afganistan'daki gerginliğe daha fazla tahammüllerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Afganistan'dan ABD'nin çekilmesiyle birlikte Taliban alan kazanıyor. Taliban'ın yayılması birçok Afgan'ı ülkelerinden göç etmeye mecbur bırakıyor. Bu durum İran'a, Pakistan'a ve Türkiye'ye yeni bir göç dalgası başlattı. Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade konuşmasında bu konuya değindi.

'AFGANİSTAN'IN GÜVENLİĞİ BİZİM DE GÜVENLİĞİMİZDİR'

Afganistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Hatipzade, bölgedeki güvenlik durumunun İran için önemine işaret etti. Afganistan’dan İran’a olası göç ihtimaline karşı önlemler aldıklarını ve sınır güvenliklerini artırdıklarını belirten Hatipzade, "Durumu değerlendiriyoruz ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Afganistan’ın güvenliği bizim de güvenliğimizdir" dedi.

Ayrıca Afganistan’daki gelişmelere ilişkin karar alacaklarını bildiren Sözcü Hatipzade, "İran olarak Afganistan’daki gerginliğe daha fazla tahammülümüz yok" ifadelerini kullandı.

'AFGAN GRUPLARIN VERDİKLERİ SÖZLERE BAĞLI KALMALARI GEREKİYOR'

Açıklamasında, Afganistan’da tek çözüm yolunun müzakere ve diplomasi olduğuna dikkat çeken Hatipzade, Afganistan'daki gruplarla görüşmelere hazır olduklarını kaydetti. "Afgan gruplarıyla aktif olarak temas halindeyiz. Afganistan’daki gruplar ile görüşmelere devam etmeye hazırız. Bu yöndeki her türlü girişimi memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz. Afgan grupların da verdikleri sözlere bağlı kalmaları gerekiyor. Afgan grupları arasında geniş katılımlı görüşmeler Afganistan’da barışa katkı sağlayabilir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN