Taliban ateşkesten vazgeçti: Bayramda kendimizi savunacağız

Taliban ateşkesten vazgeçti: Bayramda kendimizi savunacağız

Afganistan'a saldırılarını sürdüren Taliban, 'ateşkes' teklifini geri çekti. Aynı zamanda Taliban sözcüsü, Kurban Bayramı boyunca kendilerini savunacaklarını söyledi.

Afganistan'da Taliban saldırıları devam ediyor. Bir süre önce Taliban tarafından yapılan 'ateşkes' teklifinin geri çekildiği öğrenildi. Kurban Bayramı boyunca kendilerini savunmak için savaşacaklarını açıklayan Taliban sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada "Bayram sırasında savunma durumunda olduğumuzu doğrulayabilirim" dedi.

Taliban'ın açıklaması, Cumhurbaşkanı Eşref Ghani'nin Taliban'ın 'barış için hiçbir istekleri ve niyetleri olmadığını kanıtladığını' söylemesinin ardından geldi.

Taliban, daha önceki bayramlarda da ateşkes ilan etmişti. Ancak örgüt, bayram ateşkeslerini pozisyon güçlendirmek ve ikmal yapmak için kullanmakla itham ediliyor.

Gani ve beraberindekiler, bayram namazı kıldıkları esnada cumhurbaşkanlığı sarayının çevresine roket atışları yapılmıştı, ancak saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN