İran Mahsa Amini için ağlıyor

İran Mahsa Amini için ağlıyor

İran'da saçı göründüğü iddiasıyla gözaltında iken darp edilen daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini, düzenlenen kitlesel tören ile toprağa verildi. Amini'nin ölümüne ilişkin Uluslararası Af Örgütü çağrıda bulunarak, sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

İran ahlak polisi tarafından gözaltında katledilen Mahsa Amini düzenlenen cenaze töreni ile defnedildi.

Tahran'daki ailesini ziyarete giderken saçının bir kısmının göründüğü iddiasıyla ahlak polisi tarafından gözaltında iken darp edilen Mahsa Amini, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin üçüncü gününde hayatını kaybeden Amini için İranlı kadınlar sokaklara döküldü. Sokaklarda devam eden protestolarda "Hümeyni'ye ölüm", "Zalimlere ölüm" ve "Dikatatöre ölüm" sloganları atıldı.

MA'nın haberine göre; İran'ın Saqqez kentine cenazesi getirilen Amini’nin kitlesel bir törenle toprağa verildi. Toplanan kalabalık defin boyunca sloganlar atarken, cinayetin sorumlularının ortaya çıkarılmasını talep etti.

Öte yandan mezarlıkta toplanan yurttaşlara saldıran polis, katılımcıları mezarlıktan dışarı çıkardı. Hükümet binasına doğru yürümeye başlayan kitleye, polis daha sonra biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı. Saldırıda birçok kişinin yaralandığı öğrenildi.

AF ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞRI

Amini'nin İran polisi tarafından katledilmesini kınayan Uluslararası Af Örgütü, Amini'nin şüpheli ölümü ve ölümüne yol açan koşulların araştırılması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN