Mahsa Amini'nin ölümünün ardından çarpıcı iddia: Ahlak polisi şefi görevden alındı

Mahsa Amini'nin ölümünün ardından çarpıcı iddia: Ahlak polisi şefi görevden alındı

İran’da başörtüsü kurallarına uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve ahlak polisi tarafından katledilen 22 yaşındaki Mahsa Amini, İran'ı sarstı. Rejime karşı gelen birçok İranlı kadın saçlarını keserek başörtülerini yaktı. Amini'nin ölümünün ardından İran basını ahlak polisi biriminin başkanının görevden alındığını iddia etti.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsü kurallara uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınarak gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybetmesi ülke genelinde protestolara neden olurken ahlak polisi biriminin başkanının görevden alındığı iddia edildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, İran basını, Tahran Bölgesi Ahlak Polisi Şefi Ahmed Mirzai’nin görevden alındığı iddiasını aktardı. Tahran polisi ise Mirzai’nin görevden alındığı iddiasını yalanladı.

Tahran polisi, 22 yaşındaki kadının darp edildiği için değil kalp krizi geçirdiği için hayatını kaybettiğini savunsa da Amini’nin kafasına yapılan bir röntgen, darbeler bulunduğunu gösterdi.

REİSİ'DEN TAZİYE TELEFONU

Geçen sene seçimde göreve başladığından bu yana İran’da başörtüsü kurallarını sıkılaştıran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, taziyesini sunmak için Amini’nin ailesini aradı. Reisi, “Kızınız benim kızım gibi ve bu yaşananlar benim yakınlarımdan birine olmuş gibi hissediyorum” dedi.

İRANLI KADINLAR SAÇLARINI KESTİ, BAŞÖRTÜLERİNİ YAKTI

Amini’nin ölümü İran’da ciddi tepkilere neden oldu. Sokaklara çıkanlar Amini’nin hayatını kaybettiği hastane önünde “Diktatöre ölüm” sloganları atarken sosyal medyada başlatılan harekette İranlı kadınlar başörtülerini çıkararak saçlarını kesti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN