İran’dan ‘sosyal medya’ iddialarına sert yanıt

İran’dan ‘sosyal medya’ iddialarına sert yanıt

Aylardır süren ateşli protestolarla çalkalanan İran’dan yeni bir açıklama geldi. Sosyal medyanın yasaklanacağına dair iddialara yanıt veren İranlı bakan, söylentileri sert bir dille yalanladı.

Başörtüsünü yanlış taktığı gerekçesiyle İran’ın ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini, ülkedeki olayların çıkış noktası olarak tarihe geçerken, ülkedeki kolluk kuvvetlerinin ayağa kalkan halka müdahalesi sert bir şekilde devam ediyor.

Protestolara katılanları kamuya açık bir şekilde infaz etmeye başlayan İran’da yeni bir gelişme meydana geldi. İran’ın İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sosyal medyanın tamamen yasaklanacağı hakkındaki iddialar hakkında konuştu.

‘MEDYA SAVAŞININ BİR ÖRNEĞİ’

İran medyasında ve yabancı basında yer alan söylentilere yönelik bir bildiri yayınlayan bakanlık, "İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi’nin konuşmasında sosyal medyanın tamamen yasaklanacağı şeklinde bir açıklaması olmamıştır. Bu tür haberler, son haftalarda gördüğümüz medya savaşının bir örneğidir” diye kaydetti.

‘DÜŞMAN NE KADAR VPN ÜRETSE DE…’

Ülke medyasının yanı sıra, yabancı basın ve sosyal medyada yayınlanan haberlerde, Bakan Vahidi’nin İran'ın Güney Horasan eyaletinde din alimleri ile gerçekleştirdiği görüşmede “Sosyal medyanın toplum sağlığı için kontrol edilmesi gerekiyor. Düşman her ne kadar VPN üretse de sosyal medyayı tamamen yasaklayacağız” ifadelerini kullandığı iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN