İran'dan Türkiye'ye petrolde AB modeli önerisi

İran'dan Türkiye'ye petrolde AB modeli önerisi

İran Ankara Büyükelçisi Farazmand, ABD'nin getirdiği petrol ambargosunu dikkate almayacaklarını ve Türkiye için AB ile ticarette kullanılan INSTEX mekanizmasının devreye girebileceğini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran petrolünde muafiyete devam etmeyeceği kararının ardından Tahran'ın nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Farazmand, "Kesin şudur ki petrol ihracatımıza devam edeceğiz ABD tutumunu dikkate almayacağız petrol ihracatında komşularımızla başka yollar bulmaya çalışacağız" dedi.

19-05/10/645x400-1556915851678-1557495010.jpgİran Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand

Büyükelçi Farazmand Türkiye ile nasıl bir çözüm bulunacağı sorusuna, "AB ile kurulan INSTEX mekanizması olabilir ya da bu durumdan kurtulmak için yerel paralarla ticaret olabilir" yanıtını verdi.

ABD, İran'a uyguladığı yaptırımlarda Türkiye dahil 8 ülkeye verdiği muafiyeti uzatmayacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN