İsrail Dışişleri Bakanı'nın Çavuşoğlu'na yaptığı 'kebap' esprisi gündem oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 yıl sonra İsrail'e ziyarette bulundu. Bakanlar düzeyinde ilk temasın gerçekleştiği ziyaret sonrası düzenlenen ortak basın toplantısına İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in yaptığı 'kebap' esprisi gündem oldu.

İsrail ile Türkiye arasında atılan normalleşme adımları kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Herzog'un ziyaretine iade-i ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında gittiği İsrail'de mevkidaşı Yair Lapid ile bir araya geldi.

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Çavuşoğlu, "Onlarla kapsamlı bir şekilde İsrail-Filistin meselesini görüştük. İki devletli çözümün kalıcı barış için tek çözüm olduğuna inanıyoruz. Bizim görmek istediğimiz şey kalıcı barışın Ortadoğu'da sağlanması" mesajını verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı ise, "Türk Dışişleri Bakanı'nın 15 yıl sonra ilk ziyareti sonrası sadece diplomatik ve güvenlikte değil, ekonomik ilişkilerimizde de gelişme bekliyoruz" dedi.

KEBAP DİYALOĞU DAMGA VURDU

Açıklamasının sonunda Lapid, kendisini Türkiye'ye davet eden Çavuşoğlu'na dönerek "Döner, kebap olacaksa geliyorum" sözleri salondaki herkesi güldürdü. Çavuşoğlu da Lapid'in cevabı nedeniyle gülümseyerek, kebap talebini kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN