İsrail dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor

İsrail dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor

İsrail ordusu, Gazze’de sivilleri hedef aldı. Saldırıda 65 Filistinli yaralandı, 9’u çocuk 21 kişi de hayatını kaybetti. Uluslararası 'sözlü' uyarılar İsrail terörünü durdurmazken, Netanyahu işgalci devletin saldırılara devam edeceğini açıkladı.

SELMAN CÖMERT | KARAR

İsrail yönetimi Mescidi Aksa'daki silahsız Filistinlilere saldırırken sesi çıkmayan uluslararası örgütler ve 'demokrasi yanlısı' devletler, Hamas Gazze Şeridi'nden karşılık verince art arda açıklamalarda bulunmaya başladı. ABD ateşkes çağrısı yaparken, Almanya 'roket fırlatmanın kimseyi haklı çıkarmayacağını' söyledi.

Uluslararası hiçbir örgütün söz geçiremediği İsrail, 65 Filistinlinin yaralanmasına, 9’u çocuk 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Teröre bu gece de devam eden İsrail güçleri, Mescidi Aksa'dan teravih namazı sonrası dağılan cemaate karşı göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. Uluslararası uyarı ve 'gerilimi' azaltmaya yönelik çağrıların aksine İsrail başbakanı Netanyahu, Gazze'ye saldırıların devam edeceğini duyurdu.

HAMAS: MESCİDİ AKSA'DAKİ SALDIRILAR DEVAM EDERSE KARŞILIK VERİRİZ

Üst düzey Hamas yetkilisi Salah a-Arouri, savaş başlatmak istemediklerini söyledi. Salah a-Arouri, "Arabulucular var, Mısır ve Birleşmiş Milletler ve daha fazlası gerilimi sona erdirmeye çalışıyor. Bir savaş başlatmakla ilgilenmiyoruz, ancak İsrail El-Aksa Camii’ne ve ibadet edenlere zarar vermeye devam ederse karşılık vereceğiz" dedi.

Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın sözcüsü, İsrail "Mescidi Aksa’da ibadet edenlere yaptığı kuşatmayı kaldırmadığı müddetçe" saldırılara karşılık verileceğini duyurdu.

'BATI ŞERİA'DA YARALI SAYISI 200'ÜN ÜZERİNDE'

Al Jazeera muhabiri Nida İbrahim, Batı Şeria’da 200’den fazla Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Beytüllahim, Ramallah ve Nablus da dahil olmak üzere Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerinde Filistin Kızılayının 200’den fazla yaralanan insanla ilgilendiğini belirterek, “Gazze’deki hava saldırıları devam ederse, o zaman artan ‘gerginliği’ görürüz” dedi.

GAZZE'YE İNSANİ YARDIMIN SAĞLANDIĞI GEÇİT TAMAMEN KAPATILDI

İsrail, Gazze Şeridi’ne insani yardımın da sağlandığı Kerem Şalom geçidini süresiz olarak kapattı. Ticari malların geçişinin de yasaklandığını bildiren İsrailli yetkililer, bir sonraki emre kadar Kerem Şalom geçidinin tamamen kapatıldığını söyledi.

patlama.jpg

İSRAİL MESCİDİ AKSA'YA YİNE SALDIRDI

İsrail, Mescidi Aksa’da ibadet edenlere karşı ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Al Jazeera’da yer alan habere göre İsrail güçleri, Mescidi Aksa’da teravih namazlarını kıldıktan sonra ayrılan Müslümanlara Aslanlar Kapısı’nda saldırdı.

NETANYAHU'DAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

İşgalci İsrail yönetiminin başbakanı Netanyahu, Gazze’den gelen saldırılara karşılık İsrail’in “büyük bir güçle cevap vereceğini” ve karışıklıkların bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

İsrail'e saldıranların ağır bir bedel ödeyeceğini ifade eden Netanyahu’nun açıklamaları, Hamas’ın Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs’e yaptığı roketli saldırılardan sonra geldi.

Filistin topraklarında işgalci durumunda olan İsrail’in başbakanı Netanyahu, “…bölgemize, başkentimize, vatandaşlarımıza ve askerlerimize yapılan saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

BM VE MISIR DEVREYE GİRDİ

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Mısır’ın iki taraf arasında ateşkes sağlamak için önemli çabalar sarf ettiğini bildirdi. Haberin kaynağı açıklanmazken, Birleşmiş Milletler’in de bu çabalara dahil olduğu belirtildi.

ABD’DEN TARAFLARA ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, hem İsrail’i hem de Filistinlileri gerilimi azaltmaya çağırarak, Hamas’ın roket atışına derhal son vermesini söyledi.

Ürdünlü mevkidaşıyla Washington’da görüşen Blinken, “Tüm tarafların gerilimi azaltması, tansiyonu düşürmesi ve işleri yatıştırmak için pratik adımlar atması gerekiyor” dedi.

ALMANYA'DAN SİVİLLERİ HEDEF ALMAYIN ÇAĞRISI

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Sivil halka roket fırlatılmasını hiçbir şey haklı göstermeyeceğini, kesinlikle çatışmanın çözümünü sağlamayacağını, aksine çatışmada anlamsız bir artışa yol açacağını” söyledi.

Berlin’den yapılan açıklamada, iki tarafı da “sivil kayıplardan kaçınmaya” çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN