Son dakika! Gazze'deki gruplar direnişe geçti: 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlatıldı

Son dakika! Gazze'deki gruplar direnişe geçti: 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlatıldı

Son dakika haberi... Gazze'deki direniş grupları, İsrail'e karşı 'Kudüs'ün Kılıcı' operasyonu başlattıklarını duyurdu: Tüm gücümüzü, halkımızın evlatlarını her yerde himaye etmek için üst üste koyduk ve getirisi ne olursa olsun onlardan hiçbir zaman yüzümüzü çevirmeyeceğiz.

Son dakika haberi... Gazze'deki direniş grupları, İsrail'in saldırılarının ardından 'Kudüs'ün Kılıcı' adlı operasyon başlattıklarını duyurdu.

AA'nın haberine göre, Fetih Hareketi dışında Gazze'deki silahlı kanada sahip direniş gruplarını çatısı altında barındıran Ortak Operasyon Odası'ndan yapılan açıklamada, Kudüs Kılıcı savaşı çerçevesinde, işgal güçlerine ait Gazze'nin kuzeyindeki bir askeri zırhlı aracın vurulduğu ve Kudüs'e roket saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

"FATURAYI ÖDEMENİN VAKTİ GELDİ"

Tel Aviv çevresine ve işgal edilmiş topraklar üzerindeki düşman mevzilerine yoğun roket atışı yapıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düşmanı, mukaddesatımıza ve halkımızın evlatlarına saldırıya ısrar etmemesi konusunda daha önce uyarmıştık. Ancak, ne caydıranı ne de vicdanı olan zulmünde devam etti. Bundan dolayı, hesabının faturasını ödeme vakti geldi. Tüm gücümüzü, halkımızın evlatlarını her yerde himaye etmek için üst üste koyduk ve getirisi ne olursa olsun onlardan hiçbir zaman yüzümüzü çevirmeyeceğiz. Her nerede olurlarsa olsunlar, bizim silahımız tüm halkımızın silahıdır."

NE OLMUŞTU?

İşgal altındaki Doğu Kudüs'e bağlı Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilerin zorunlu göçe zorlanmasıyla Filistin ile İsrail arasındaki gerginlik yeniden tırmanmıştı. 

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerginliği daha da artırmıştı. 

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, saldırıda 331 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in Gazze'ye bombardımanın ardından Filistin Sağlık Bakanlığı da saldırılar sonucu 24 Filistinli şehit olduğunu duyurmuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN