Şehit cenazesi sonrası büyük operasyon: 150 Filistinli gözaltında

Şehit cenazesi sonrası büyük operasyon: 150 Filistinli gözaltında

İsrail polisi, Filistinli şehidin cenazesinde çıkan olaylar ile ilgili 150 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu arada olayların çıktığı Lid kentinde OHAL ilan edildi.

Hava saldırıları ile Gazze'yi yerle bir eden İsrail, şehit cenazesi sonrası çıkan olaylarla ilgili ilgili gözaltı dalgası başlattı. 

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, "Polis, dünkü geniş çaplı olayların ardından Remle ve Lid başta olmak üzere ülkenin kuzey bölgelerinde olaylarla ilgili 150 şüpheliyi gözaltına aldı" dedi.

Rosenfeld, dün gece olayların kontrolden çıkmasının ardından OHAL edilen Lid kentinde polisin düzeni sağlamak için çalıştığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Lid'de bir Yahudi yerleşimci tarafından şehit edilen İsrail vatandaşı Filistinli Musa Hassune için dün cenaze töreni düzenlenmişti.

Tören sırasında çevrede bulunan bazı Yahudilerin İsrail bayrağı sallaması üzerine Filistinliler ile İsrailliler arasında gerginlik yaşanmıştı. İsrail güçleri Filistinlilere müdahale ederek bazı kişileri gözaltına almıştı.

01-002.jpg

Filistinliler de polise taş ve şişe atarak karşılık vermiş ve olaylarda Filistinliler ile bazı polisler yaralanmıştı.

02-002.jpg

İsrail güçlerine ait bir polis aracının da yakıldığı olayların kontrolden çıkması üzerine şehirde olağanüstü hal ilan edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN