DP lideri Gültekin'den İsrail'e tepki: Zulmünde boğul zalim İsrail

DP lideri Gültekin'den İsrail'e tepki: Zulmünde boğul zalim İsrail

DP lideri Gültekin Uysal, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetlediklerini belirterek "Zulmünde boğul zalim İsrail" ifadesini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İsrail'in saldırıları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Uysal, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun adeta bir seçim taktiği olarak, kendi iç kamuoyunda gücünü korumak amaçlı Filistinli Müslümanlara baskı ve zulmünü artırdığını belirtti.

İsrail'in, yine Mescid-i Aksa'da Müslümanlara saldırdığını ve feryatların arşa değdiğini vurgulayan Uysal, "Zulmünde boğul zalim İsrail" ifadesini kullandı.

"MAZLUMUN KİMLİĞİ OLMAZ"

Uysal, şunları kaydetti: "Zulüm her yerde zulümdür, mazlumun kimliği olmaz. Ama insanlık, özellikle de Müslümanlar, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm/soykırım karşısında büyük bir sınava tabi tutuluyor. İsrail'in bu mübarek ayda yaptığı zulmü lanetliyoruz.

İktidardan beklentimiz, mazlum edebiyatını miting meydanlarına hapsetmekten vazgeçmesi. Egemen bir devlet olarak her sahada gücümüz mucibinde gerekli girişimlerde bulunun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN