Son dakika! İsrail sivillere ait binaları bombaladı, şehit sayısı 25'e yükseldi

Son dakika! İsrail sivillere ait binaları bombaladı, şehit sayısı 25'e yükseldi

Son dakika haberi... İsrail sivillere ait binaları bombaladı, şehit sayısı 25'e yükseldi.

Son dakika haberi... İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı  25'e çıktı.

Gazze'deki yerel kaynaklar, İsrail ordusunun sivillere ait bir apartmana da hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

01-001.jpg

9 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hedef alınan apartmanda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

02.jpg

Açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle 9'u çocuk, 1'i kadın olmak üzere 25 Filistinlinin şehit olduğu, 115 kişinin yaralandığı da kaydedildi.

03.jpg

İSRAİL'DEN TAKVİYE KUVVET

İsrail ordusundan da yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı.

04.jpg

AB'DE MÜZAKERE ÇAĞRISI

Bu arada AB de Doğu Kudüs'te tırmanan gerginlik ile ilgili müzakere çağrısı yaptı. 

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük basın toplantısında, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria'da, Gazze içinde ve çevresinde meydana gelen olayların AB ülkeleri için "derin endişe kaynağı" olduğunu söyledi.

Gazze'den roket fırlatılmasını kabul edilemez bulduklarını belirten Stano, AB'nin gerilimin düşürülmesi ve uluslararası insani hukuka saygı gösterilmesi için yaptığı çağrıları yineledi.

Stano, AB'nin iki devletli çözümü desteklediğini hatırlatarak, "Son şiddet olayları ve gerginlik, mevcut duruma barışçıl ve kalıcı bir çözüm bulunması için müzakereleri yeniden başlatmanın ne kadar gerekli olduğunu göstermektedir" dedi.

Stano, Doğu Kudüs'teki son olayların başlamasıyla AB'nin şiddet olaylarını durdurmak için diplomatik çabalarda bulunduğunu, sorunların çözümünün doğrudan müzakerelerle sağlanabileceğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN