Liderlerden İsrail'e tepki iktidara çağrı

Liderlerden İsrail'e tepki iktidara çağrı

İsrail’in Mescid-i Aksa'daki saldırılarının ardından gerilim tırmandı. Son saldırılarda 9’u çocuk 20 Filistinli hayatını kaybederken, muhalefetten art arda harekete geçelim çağrısı geldi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.  

Son olarak Filistin direniş grupları, polisleri çekmesi ve gözaltına alınanları serbest bırakması için İsrail'e akşam 18.00'e kadar süre tanımıştı. Bu olumlu cevap gelmeyince Hamas, İsrail’e üst üste 6 roketli saldırı düzenledi. Tel Aviv’den yapılan misilleme sonrası ise 65 kişi yaralandı, 9’u çocuk 20 kişi de hayatını kaybetti. 

Artan gerilim sonrası Mısır ateşkes için devreye girerken, BM’nin de bu girişimlere destek verdiği öğrenildi.  

MUHALEFETTEN İKTİDARA ÇAĞRI

Bu gelişmelerin ardından muhalefet de iktidarı acilen harekete geçmeye, artan gerilimi durdurmaya ve Filistin’in yanında olma çağrısında bulundu.  

"BM’Yİ DAHA ETKİN OLMAYA ZORLAYACAK GİRİŞİMLERİ DERHAL BAŞLAT"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İsrail’in yaptığı katliamdır. Erdoğan’a açık çağrı yapıyorum; BM’yi daha etkin olmaya zorlayacak girişimleri derhal başlat! 

"GÜN İCRAAT GÜNÜDÜR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Gün icraat günüdür. Mesele Kudüs'se, mesele Mescid-i Aksa ise gerisi teferruattır.

"İSRAİL'İ BU SALDIRILARA DERHAL SON VERMEYE DAVET EDİYORUM"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Gazze’ye yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu vefat eden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İsrail hükûmetini bu saldırılara derhal son vermeye davet ediyorum. 

NE YAŞANDI?  

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.  

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda, 205 Filistinli yaralanmıştı.  

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN