İsrail ordusunda bir yedek asker daha intihar etti

İsrail ordusunda bir yedek asker daha intihar etti

İsrail ordusunda son aylarda yedek askerler arasında görülen intihar vakalarına bir yenisinin eklendiği bildirildi. Ülkenin orta kesiminde bir yedek asker ölü bulunurken, İsrail ordusu ölüm nedeninin henüz netleşmediğini açıkladı. Haaretz'in haberine göre, 2025 yılında görev başındayken intihar eden 22 asker, son 15 yılın en yüksek yıllık sayısı olarak kayıtlara geçti.

İsrail'de yayımlanan Arutz Sheva gazetesinin haberine göre, ülkenin orta kesiminde görev yapan bir yedek asker ölü bulundu.

Haberde, olayın son aylarda yedek askerler arasında yaşanan bir dizi intihar vakasının ardından meydana geldiği belirtildi.

İsrail ordusu ise askerin ölüm nedeninin henüz kesinleşmediğini bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

BU AY BİR YEDEK ASKER DAHA YAŞAMINA SON VERMİŞTİ

İsrail ordusundaki intihar vakalarına ilişkin son dönemde birden fazla olay gündeme geldi.

Bu ayın başında, yedek birliklerde görev yapan 46 yaşındaki bir İsrail askerinin intihar ettiği bildirilmişti.

Son olayla birlikte yedek askerler arasında yaşanan intihar vakaları yeniden gündeme geldi.

2025'TE 22 ASKER İNTİHAR ETTİ

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunda 2025 yılında görev başındayken 22 asker intihar etti.

Bu sayının, İsrail ordusunda son 15 yıl içerisindeki en yüksek yıllık intihar sayısı olduğu belirtildi.

Ordudaki intihar vakalarının son aylarda artış gösterdiği ifade edilirken, özellikle yedek birliklerde görev yapan askerler arasında yaşanan vakalar dikkat çekiyor.

İNTİHAR VAKALARI GAZZE SALDIRILARININ ARDINDAN GÜNDEMDE

İsrail'de ordudaki intihar vakalarında görülen artışın, Ekim 2023'ten sonra Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların yol açtığı psikolojik travmalarla bağlantılı olduğu vurgulanıyor.

Son olayda ise İsrail ordusu, hayatını kaybeden yedek askerin ölüm nedeninin henüz netleştirilmediğini belirterek soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN