Lazzarini: İsrail, UNRWA'yı yok etmek için çalışıyor

Lazzarini: İsrail, UNRWA'yı yok etmek için çalışıyor

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 150 UNRWA tesisinin vurulduğuna işaret etti. İsrail'in uzun vadeli bir siyasi hedefi olduğunu söyleyen Lazzarini, "İsrail, Filistinlilerin geri dönme haklarının da ortadan kalkacağına inanıyor" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in UNRWA'yı yok etme kampanyası yürüttüğünü belirtti.

Lazzarini, "Bu, uzun vadeli siyasi bir hedef çünkü kuruluş ortadan kalkarsa Filistinli mültecilerin statüsünün ve böylece geri dönme haklarının da ortadan kalkacağına inanıyor" şeklinde konuştu.

İsviçre'nin en büyük yayın grubu Tamedia'ya açıklamada bulunan Lazzarini, kendisine yönelik istifa çağrılarının İsrail'in baskısı sonucu yapıldığını vurguladı.

Lazzarini, "Halihazırda İsrail'in UNRWA'yı yok etmeyi amaçlayan geniş çaplı ve güçlü bir kampanyasıyla karşı karşıyayız" dedi.

UNRWA Genel Komiseri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 150 UNRWA tesisinin vurulduğuna işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN