İsrail'den art arda yaptırımlar: Filistin'in zaferi sonrası zulmü artırdı

İsrail'den art arda yaptırımlar: Filistin'in zaferi sonrası zulmü artırdı

Geçtiğimiz hafta BM'de, Tel Aviv'in işgal ve ihlallerine karşı girişim başlatan ve bu adımının diplomatik bir zafer olarak nitelendirildiği Filistin'e karşı, İsrail'den yaptırım hamlesi geldi. Bu kapsamda İsrail, Filistin adına topladığı vergi gelirlerine el koymak gibi birçok şekilde baskısını artıracak.

İsrail, Birleşmiş Milletler'de (BM) Tel Aviv’in işgal ve ihlallerine karşı girişim başlatan Filistin’e yaptırım kararı aldığını bildirdi. Kısa süre önce İsrail tarihinin en sağcı hükümetini kuran Binyamin Netanyahu'nun Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada yaptırımların, Filistin’in ‘hukuki savaş’ başlatma kararına bir yanıt olduğu belirtildi.

BASKIYI ARTIRIYOR

CNN'de yer alan habere göre; söz konusu yaptırımların içinde, İsrail’in Filistin Yönetimi adına topladığı vergi gelirlerine el konulması, söz konusu vergi gelirlerinin İsrail’de Filistinliler tarafından zarar gören kişilerin ailelerine verilmesi, Batı Şeria’nın büyük bir kısmında Filistinlilere ait inşaatların durdurulması ve bazı Filistinli isimlere uygulanan ayrıcalıklara son verilmesi gibi maddeler yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda İsrail’in Filistin’deki işgalinin yasal statüsünün değerlendirilmesi konusunda Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nı devreye sokan karar, Türkiye, Rusya ve Çin’in desteğiyle kabul edilmiş, gelişme Filistin yönetiminin diplomatik bir zaferi olarak değerlendirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN