İsrail'den 'bu kadar olmaz' dedirten zulüm: Önce tutukladı sonra evini yıktı

İsrail'den 'bu kadar olmaz' dedirten zulüm: Önce tutukladı sonra evini yıktı

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde, Filistinli tutuklu Ömer Ceradat'a ait evi yıktı. Baskın sırasında Filistinlilerle İsrail güçleri arasında çatışma çıktığı belirtilirken 3 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre, İsrail güçleri, İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria bölgesinde yer alan Cenin kentine bağlı Sile el-Harisiye köyüne baskın düzenlendi. Baskın sırasında Filistinliler arasında çatışma yaşandı.

İsrail güçlerinin 3 Filistinliyi yaraladığı baskında, onlarca kişi de atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

DAİRENİN DUVARLARI YIKILDI

Baskının ardından İsrail güçleri, üç katlı bir binada bulunan Filistinli tutuklu Ömer Ceradat'a ait dairenin duvarlarını patlayıcı yerleştirerek yıktı.

İsrail, 20 Aralık 2021'de Nablus'un kuzeyinde bir Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçladığı 5 Filistinli tutuklunun ailelerine, evlerinin yıkım kararı ile ilgili tebligat göndermişti.

İsrail güçleri, yıkım tebligatlarının ardından Sile el-Harisiye köyüne daha önce farklı tarihlerde baskın düzenlemiş, söz konusu Filistinli tutuklulardan Mahmud Ceradat, Muhammed Ceradat ve Gays Ceradat'a ait evleri yıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN