İsrail'in Gazze katliamları Ikea'yı da vurdu: Şirket Kızıldeniz'e alternatif rota arıyor

İsrail'in Gazze katliamları Ikea'yı da vurdu: Şirket Kızıldeniz'e alternatif rota arıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dünya ticaretindeki zinciri kırmaya başladı. İsveç merkezli mobilya devi IKEA, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'de İsrail'e misilleme için düzenlediği saldırılar nedeniyle nakliyat sorunları yaşadığını açıkladı. Bazı ürünlerin mağazalarında bulunamayabileceğini açıklayan şirket, Kızıldeniz'e alternatif rota arıyor.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Filistinlilerle dayanışma adına Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemilere misilleme olarak düzenlediği saldırılar, İsveç merkezli mobilya devi IKEA'yı vurdu. IKEA, Kızıldeniz'de düzenlenen saldırılar nedeniyle bazı ürünlerinin küresel sevkiyatında gecikmeler beklediğini açıkladı.

IKEA'nın çatısı altında bulunduğu Inter IKEA Group'tan CNN International'a yapılan açıklamada, "Süveyş Kanalı'ndaki durum belirli IKEA ürünlerinde gecikmelere ve satış kotalarına yol açabilir" denildi. IKEA'nın tedarik zincirinde çalışan kişilerin güvenliğini sağlamak için nakliyat ortakları ile yakın temas halinde olduğunu belirten şirket, "Ana önceliğimiz bu" açıklaması yaptı.

'GEMİMİZ YOK, TAŞIMAYI ORTAKLARIMIZ YAPIYOR'

Şirket, söz konusu ürünlerin mağazalarda bulunabilmesi için başka tedarik rotaları seçeneklerini gözden geçirdiğini ve durumu yakından izlediğini belirtti. Açıklamada, IKEA'nın kendisinin konteyner gemilerine sahip olmadığı, nakliyatın "taşıma ortakları" aracılığı ile yapıldığı da vurgulandı.

TİCARETTE KRİZ ÇIKARAN GELİŞMEDE NE OLMUŞTU?

İran destekli Direniş Hareketi'nin Yemen ayağını oluşturan Şii Husilerin (Ensarullah Hareketi), İsrail'in Gazze Savaşı'na misilleme olarak Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemilere düzenlediği en az 100 saldırının ardından, İngiliz petrol şirketi BP ve nakliyat devi Maersk Kızıldeniz'deki operasyonlarını askıya almıştı.

ABD'nin en önemli ticaret rotalarından biri olan Kızıldeniz'de güvenliği sağlama amaçlı bir deniz koalisyonu kurma girişimine birçok Batılı ülke destek verse de, Husiler Gazze'deki İsrail saldırıları son bulana dek gemileri hedef almaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN