İsveç Olaf Palme kartını açtı: PKK'yı Türkiye'den sonra ilk biz terörist ilan ettik

İsveç Olaf Palme kartını açtı: PKK'yı Türkiye'den sonra ilk biz terörist ilan ettik

NATO'ya katılmak isteyen ancak Türkiye'nin vetosuyla karşılaşan İsveç'in Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin Türkiye'den sonra PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğunu söyledi. PKK'ya karşı tutumlarının değişmediğini söyleyen Linde, kararın İsveç'in efsane başbakanı Olaf Palme döneminde alındığını belirtti.

Rusya'nın bölgedeki bağımsız devletlerin ulusal güvenliği ve varoluşu için tehdit oluşturması hükümetleri yeni güvenlik arayışına yöneltti.

Rusya'ya komşu olan İsveç ve Finlandiya ise bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında. Öyle ki iki ülke geçen günlerde NATO ittifakına katılma kararı aldı.

Ancak PKK'yı açıkça desteklemese de ülkede bulunan yapılanmalara göz yuman bu ülkeler Türkiye'nin sert muhalefetiyle karşı karşıya.

"İLK BİZ TANIDIK"

Türkiye'nin NATO'daki veto yetkisini kullanması nedeniyle üyelik süreçlerine başlayamayan iki ülkeden İsveç, aslında PKK'yı Türkiye'den sonra tanıyan ilk olduklarını vurgulama yoluna gitti.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, PKK'ya karşı tutumlarının değişmediğini kaydetti.

EFSANE BAŞBAKAN OLAF PALME'YE ATIFTA BULUNDU

İsveç'in en tanınmış başbakanı olan ve "işe bisikletle giden başbakan" olarak efsaneleşen Olaf Palme, bir akşam korumasız olarak evine dönerken suiakste uğramıştı.

Palme'in suikastinde PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın eşi Kesire Yıldırım'ın olduğu bizzat Öcalan tarafından iddia edilmişti.

olaf-palme.pngOlaf Palme

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, PKK'nın bizzat Palme döneminde 1984 yılında terör örgütü olarak tanındığını ve Türkiye hükümetinden sonra bu örgütü terörist ilan eden ilk ülke olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN