İsveç'ten NATO imzası: Üyelik süreci resmen başladı

İsveç'ten NATO imzası: Üyelik süreci resmen başladı

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin itirazları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in tehditlerine rağmen NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı. Böylece üyelik süreci resmen başlamış oldu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini Dışişleri Bakanlığında canlı yayınında imzaladı.

Linde, İsveç için en iyisini yaptığını söylerken başvuru belgesinin kısa sürede Finlandiya ile birlikte NATO'ya teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Linde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Biraz önce İsveç Hükümeti’nin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e yollayacağı tarihi bir niyet mektubunu imzaladım. NATO başvurumuz şu an resmi olarak imzalandı.”

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, dün, parlamentoda yapılan görüşmeler sonrasında İsveç hükümetinin NATO'ya başvuru yapma kararı aldığını açıklamıştı.

ERDOĞAN: ONAY VERMEYECEĞİZ

Ankara teröre destek verdikleri gerekçesiyle Finlandiya ve İsveç'in üyeliğine karşı çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün bir kez daha Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay vermeyeceğini söyleyerek "İknaya gelmek için yorulmasınlar" sözlerini kaydetmişti.

PUTİN: KARŞILIK VERİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ülkesinin Finlandiya ve İsveç ile sorunu olmadığını savunarak NATO'nun genişlemesine karşı doğrudan bir tehditte bulunmadı.

Ancak örgütün askeri alt yapısının bu ülkeleri kapsayacak şekilde genişletilmesi halinde "karşılık verileceğini" söyledi. Putin, "Bize karşı nasıl bir tehdit yaratacağını göreceğiz, ona göre karşılık vereceğiz" dedi.

Putin'in yakın çevresinden, eski Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, geçen ay, Baltık kıyısındaki toprağı Kaliningrad'a nükleer silah ve hipersonik füze konuşlandırabileceğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN