İsveç'ten Türkiye ile iş birliği mesajı: Terörle mücadeleyi destekliyoruz

İsveç'ten Türkiye ile iş birliği mesajı: Terörle mücadeleyi destekliyoruz

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularını görüşmek için Türkiye'ye geleceklerini açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların parlamentosunda teröristler konuşuyor. Bizi ikna etmeye geleceklerse gelmesinler. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İsveç Başbakanı Andersson, Türkiye ile iş birliğini artırmak istediklerini belirterek "Terörle mücadeleyi destekliyoruz" dedi.

İsveç ve Finlandiya, NATO üyelik başvurularını görüşmek için 23 Mayıs'ta Türkiye'ye geleceklerini açıklamıştı. İki ülkenin dışişleri bakanlarının Ankara'ya geleceklerini açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz. Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye gelmesinler. Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" demişti.

TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İsveç'ten Türkiye ile iş birliği mesajı geldi. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "Türkiye ile her türlü sorunu görüşmeye ve çözüm aramaya hazırız" dedi.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Finlandiya ile birlikte yarın NATO üyeliğine başvuracaklarını açıklayan Andersson, İsveç'in terörizmin her türlüsüne karşı mücadeleyi desteklediğini söyledi.

"ERDOĞAN'DAN GÖRÜŞME TALEP ETTİK"

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ise, "Türkiye ile daha çok konuşmamız gerekiyor. Her ikimiz de (İsveç Başbakanı'nı kastederek) Erdoğan'dan görüşme talep ettik" dedi. Bunun üzerine Andersson, "Türkiye’yi ziyaret etmeye hazırız. NATO üyeliği ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirecektir" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN