Biden'dan Finlandiya ve İsveç'e NATO üyeliği desteği

Biden'dan Finlandiya ve İsveç'e NATO üyeliği desteği

ABD Başkanı Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine destek vereceğini açıkladı. Biden, "NATO adaylığı sırasında Finlandiya ve İsveç'e herhangi bir saldırı olursa ABD, bu ülkelerin yanında yer alacaktır" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in tehditlerine rağmen Finlandiya ve İsveç, NATO'ya katılacaklarını açıklamıştı. İki ülkenin NATO üyeliğine Türkiye'den de veto gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentolarında teröristler var. İki ülkenin dışişleri bakanı Türkiye'ye gelecekmiş. Bizi ikna etmeye geleceklerse kusura bakmasınlar, gelmesinler" demişti.

BİDEN'DEN İKİ ÜLKEYE DESTEK

ABD Başkanı Joe Biden'den Finlandiya ve İsveç'e NATO konusunda destek geldi. Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkında bugün yaptığı açıklamada, iki ülkenin başvurularını "tarihi" bir adım olarak niteleyerek, "Finlandiya ve İsveç'i tarihin en güçlü savunma ittifakına hızla getirmek için ABD Kongresi ve NATO müttefiklerimizle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

"NATO ÜYELİĞİ SÜRECİNDE HERHANGİ BİR SALDIRIDA YANLARINDAYIZ"

Joe Biden yaptığı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'in uzun zamandır "ABD'nin sadık ortakları" olduklarını söyledi. Biden, üyelik sürecinde iki ülkeyle birlikte çalışacaklarını belirterek, "NATO'ya katılarak, savunma iş birliğimizi daha da güçlendirecekler ve tüm Transatlantik İttifakı'na fayda sağlayacaklar. ABD, NATO müttefiklerimizle birlikte Baltık Denizi bölgesindeki güçlü tatbikat faaliyetlerini ve varlığını sürdürecektir. NATO üyeliği başvuruları değerlendirilirken, Birleşik Devletler, ortak güvenliğimize yönelik herhangi bir tehdide karşı teyakkuzda kalmak ve saldırganlığı veya saldırı tehdidini caydırmak ve bunlarla yüzleşmek için Finlandiya ve İsveç ile birlikte çalışacaktır" dedi.

ABD Başkanı Biden, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'un yarın Washington'a gelerek NATO uygulamaları ve Avrupa güvenliği başlıklarında görüşeceklerini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN