İtalya, Afganistan'daki tahliye operasyonlarını sona erdirdi

İtalya, Afganistan'daki tahliye operasyonlarını sona erdirdi

İtalya, Afganistan'dan tahliye operasyonlarını sona erdirdiklerini, bugüne kadar 5 bine yakın Afgan sivili ederek Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek sayıya ulaştıklarını açıkladı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Afganistan'dan kalkan son İtalyan tahliye uçağını bugün Roma'da Fiumicino Havalimanı'nda karşıladı.

Di Maio, "Bugün 1. aşama tamamlandı. İtalya yaklaşık 5 bin Afgan sivili tahliye etti, tahliye sayısında AB birincisi olduk" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, bundan sonra "Afgan halkı için İtalyan planı" olarak adlandırdığı "2. aşamanın" başlayacağını belirtti.

Di Maio, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede de '2. aşamadan' bahsetmiş ve önceliklerinin sivillerin korunması, insan haklarının korunması, insani yardımlara erişim garantisi, terörle mücadele ve göçün etkin yönetimi olduğunu söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN