İtalya'da 'süper yeşil'e geçti

İtalya'da 'süper yeşil'e geçti

Dünyada etkisini sürdüren Kovid-19'u kontrol altında tutabilmek için yeni bir tedbir olarak 'yeşil sertifika' öne sürülmüştü. İtalya’da, sertifika uygulaması bugünden itibaren aşısız kişiler spor etkinlikleri, sinema ve restoran gibi mekanlara giremeyecek.

Dünyada yükselişe geçen koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ardından ülkeler, salgını kontrol altında tutabilmek için yeni tedbirler almaya başladı. İtalya’da hükümet, aşısız kişilere sert tedbirler koymaya başlarken bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Artık aşı olmamış kişiler spor etkinlikleri, sinema salonları, otel, müze ve restoran gibi yerlere kabul edilmeyecek.

Ayrıca aşı olmayanlar otobüs, tramvay, metro da dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

AŞI OLANA VE HASTALIĞI ATLATANLARA VERİLECEK

Sputnik'te yer alan habere göre, ülke genelinde birçok mekan ve etkinliğe giriş için zorunlu tutulan 'yeşil geçiş sertifikası' daha önce aşı yaptıranlara, Kovid-19 geçirip iyileşenlere ve test sonucu negatif çıkanlara veriliyordu.
Bakanlar Kurulu’nda alınan yeni kararlar ile bu sertifika artık yalnızca aşı yaptıranlara veya virüsü atlatanlara verilecek.

Öte yandan yeni tedbirler kapsamında, sağlık çalışanlarına uygulanan zorunlu aşı politikasına tüm okul personeli, polis ve ordu da dahil edildi. Aşı olmayan çalışanların ise birkaç günde bir test vermeleriyle mevcut şartlarda işe gidip gelmelerine izin verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN