İtalya'da 'Yeşil Geçiş' sertifikasına karşı protesto

İtalya'da 'Yeşil Geçiş' sertifikasına karşı protesto

İtalya’nın başkenti Roma’da toplanan binlerce kişi, Kovid-19 kısıtlamalarını ve Yeşil Geçiş sertifikasını uygulamasını protesto etti. Ellerinde, İtalya bayrağının yanı sıra, 'Yeşil Geçiş'e hayır' ve 'Özgürlük' yazılı pankart bulunan göstericilerin neredeyse tamamının ise maske takmadığı görüldü.

İtalya’da 6 Ağustos'ta yürürlüğe giren ve 15 Ekim'den itibaren tüm kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale getirilen Yeşil Geçiş sertifikasına ve koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına karşı ülkede gerçekleşen protestolarda yaklaşık 3 bin kişi bir araya geldi.

Sputnik'te yer alan habere göre, göstericilerin ellerinde, İtalya bayrağının yanı sıra, 'Yeşil Geçiş’e hayır' ve 'Özgürlük' yazılı pankartlar taşıdı. İtalyan bayrağının kırmızı, beyaz ve yeşil renklerinde bir pankartta ise, 'Bizim gibi insanlar asla pes etmez' yazıldığı görüldü. Art arda 18’inci haftasına giren gösteriler, başkent Roma’nın yanı sıra Milano’da düzenlendi.

'YEŞİL SERTİFİKA' NEDİR?

İtalya’da 3 aydır yürürlükte olan ve 15 Ekim'den itibaren tüm kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale getirilen Yeşil Geçiş sertifikası; kişinin aşı olduğunu, son 48 saatte negatif test sonucunu ve kısa süre öncesinde Kovid-19 geçirdiğini belgeliyor.

Öte yandan İtalya’da salgının başından bu yana 4 milyon 915 bin 981 kişide Kovid-19 tespit edilirken, 133 bin 131 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN