Japon bilim insanları, asteroit tozunda su buldu

Japon bilim insanları, asteroit tozunda su buldu

Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), bugün, Dünya’ya 300 milyon km uzaklıkta olan asteroit Ryugu'dan elde edilen numunede su bulduğunu açıkladı.

JAXA'dan yapılan açıklamada, Dünya’ya 300 milyon km uzaklıkta olan asteroit Ryugu'dan elde edilen numunede su bulduğunu açıkladı. Uzmanlar, buluşun ‘yaşamın dünya dışında ortaya çıktığı’ teorisini güçlendirdiğini belirtti. Numune içinde bir kristal içinde hapsolmuş sıvı su keşfedildiğini açıklayan JAXA,"Bu su, bir zamanlar Ryugu ana gövdesinde bulunan, tuz ve organik maddeleri içeren karbonatlı suydu” ifadelerini kullanıldı.

5449583.jpg

Açıklamada mercan resifleri şeklindeki kristallerin sıvı sudan büyüdüğünün altı çizildi. Japon bilim insanları numunenin ayrıca birçok küçük mıknatısa benzeyen ve doğal bir sabit disk gibi davranan, geçmişin manyetik alanını kaydeden manyetik mineraller içerdiğini de ifade etti. Uzmanlar, buluşun anlamının yaşamın dünya dışında ortaya çıktığı teorisini güçlendirdiğini ifade etti.

5449580.jpg

Hayabusa-2 uzay sondası, 2014 yılında Dünya’ya 300 milyon km uzaklıktaki Ryugu Asteroidinden numune almak amacıyla fırlatıldı ve iki yıl önce numuneyi içeren bir kapsülü bırakmak için Dünya'nın yörüngesine geri dönmüştü. O tarihten itibaren Japon bilim insanları numuneleri inceliyorlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN