Kanada Başbakanı Trudeau: Çin demokrasimizi zayıflatmak için oyunlar oynuyor

Kanada Başbakanı Trudeau: Çin demokrasimizi zayıflatmak için  oyunlar oynuyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çin’in demokratik kurumları zayıflatmak için “agresif oyunlar oynadığını” ileri sürdü. Trudeau, önceki gün yaptığı açıklamada, “Maalesef bazı ülkelerin, dünyadaki bazı devlet aktörlerinin, Çin ya da diğerkiler olsun, kurumlarımıza ve demokrasimize yönelik agresif oyunlar oynamaya devam ettiğini görüyoruz” dedi.

Kanada liderinin açıklaması, ülkenin medya kuruluşlarından Global News’ta yayımlanan ve Çin’in 2019’la 2021’deki seçimlere müdahale ettiğinin öne sürüldüğü haberlerin ardından geldi. Haberde, Kanada Güvenlik İstihbaratı Servisi’nin (CSIS), Çin’in söz konusu eylemlerine dair Trudeau ve kabinesini ocakta bilgilendirdiği belirtildi.

Buna göre Çin’in, Kanadalı milletvekillerinin ofislerine politikaları Pekin lehine şekillendirmesi için ajanlar yerleştirdiği ve eski yöneticilerle farklı işbirlikleri yapıldığı öne sürüldü. CSIS, Toronto’daki Çin Konsolosluğu’nun en az 11 federal adaya ve seçim kampanyalarında görevli olarak çalışan Pekin hükümetiyle bağlantılı kişilere fonlama sağladığını iddia etti. Örneğin bir Ontario milletvekili üzerinden 185 bin dolar fonlama yapıldığı savunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN