Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki tartışmalı sınırda 28 kilometrelik uzlaşma

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki tartışmalı sınırda 28 kilometrelik uzlaşma

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki 970 kilometrelik sınırın büyük bir kısmındaki tartışmaları bitirmeye yönelik görüşmeler sürerken, iki ülkeden yetkililer, sınırın 28,37 kilometrelik kısmında daha anlaşma sağladıklarını ifade etti.

Kırgızistan hükümetinden yapılan açıklamaya göre, sınır belirleme heyetleri, 24-29 Mart'ta Kırgızistan'ın Batken Bölgesi'ndeki Batken şehrinde bir araya geldi. Çalışma grupları, devlet sınırlarının 28,37 kilometresinde daha anlaşmaya vararak protokol imzaladı.

‘İHTİLAFA KARŞI DİYALOG SÜRECEK’

Bir sonraki görüşmenin Tacikistan'da yapılması planlanırken, Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ve Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov, Batken şehrinde bir araya geldi.

Dostluk ve karşılıklı anlayış atmosferinde yapılan görüşmede ihtilaflı sınırın belirlenmesine ilişkin çalışmaların sürdürülmesi kararı alındı.

İki komşu arasındaki yaklaşık 970 kilometrelik sınırın 503 kilometresine ilişkin tartışma yaşanıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN