Kırgızistan ve Tacikistan arasında yaşanan çatışmalarda can kaybı artıyor

Kırgızistan ve Tacikistan arasında yaşanan çatışmalarda can kaybı artıyor

Kırgızistan ve Tacikistan arasında yaşanan çatışmalar devam ederken, çatışmalar ile birlikte can kaybı devam ediyor. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Batken bölgesinde 12 kişinin daha cenazesinin bulunduğunu duyurdu.

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Batken bölgesinde 12 kişinin daha cenazesinin bulunduğunu duyurdu. Kırgızistan tarafının çatışmalardaki can kaybı 36'ya yükseldi.

Tacikistan herhangi bir ölü sayısı açıklamadı ancak uluslararası basın kuruluşları sınır bölgesindeki çatışmalarda Tacikistan tarafında da 39 kişinin öldüğünü belirtiyor.

Kırgızistan ayrıca Batken bölgesindeki 140 binden fazla kişinin tahliye edildiğini de açıkladı.

Rusya'nın araya girmesiyle 16 Eylül'de taraflar arasında ateşkesin ilan edilmesinden saatler sonra iki ülke birbirini sınır köylerini bombalamakla suçlamıştı.

Tacikistan-Kırgızistan sınırında yaşanan çatışma sonucunda ilk belirlemelere göre 3 Tacik askerinin yaralandığı belirtildi. Çatışmanın devam ettiği bildiriliyor.

Tacik yetkililer dün Kırgızistan'ı Grad roketleriyle Laksh bölgesine saldırı düzenlemekle suçlamış ve 4 kişinin yaralandığını ve 3 evin de vurulduğunu duyurmuştu.

İki Orta Asya ülkesi arasında 31 yıldır sınır anlaşmazlığı bulunuyor, ancak son çatışmalar 2021'den bu yana en ölümcül çatışma olarak kaydedildi.

Son çatışmaların sebebi henüz tam olarak belli olmasa da bölgede su kaynaklarına ulaşım konusundaki anlaşmazlıkların gerilimi artırdığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN