Kızıldeniz'deki saldırılar durmuyor: Yunanistan'a ait bir gemiye füze saldırısı

Kızıldeniz'deki saldırılar durmuyor: Yunanistan'a ait bir gemiye füze saldırısı

Deniz Güvenlik Şirketi Ambrey, Kızıldeniz'de ticari gemiye yönelik yeni bir saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yemen kıyısı açıklarında Malta bayraklı, Yunanistan'a ait bir geminin füzeyle vurulduğunu açıkladı.

Deniz Güvenlik Şirketi Ambrey, Kızıldeniz'de Yemen kıyısı açıklarında Malta bayraklı, Yunanistan'a ait bir geminin füzeyle vurulduğunu açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre, bu saldırının dökme yük gemisinin 24 saat içinde karıştığı üçüncü olay olduğu iddia edildi.

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu da Salif liman kentinin 100 deniz mili kuzeybatısında böyle bir olayın olduğuna ilişkin ihbar aldıklarını belirtti. Geminin sonrasında seyrini limana doğru değiştirdiği gözlemlendi.

Reuters'a konuşan iki Yunanistan Denizcilik Bakanlığı yetkilisi, 24 mürettebatlı MT Zografia dökme yük gemisinin Yemen açıklarında bir füze ile vurulduğunu doğruladı. Buna göre, içinde yük bulunmayan gemi Vietnam'dan İsrail'e doğru gidiyordu. Kaynaklardan biri, saldırı sonucunda yaralanan olmadığı bilgisini paylaştı.

Saldırı, ABD ordusunun geçen hafta düzenlenen bir operasyon sırasında İran tarafından sağlanan ve Husilere gönderilen silahları ele geçirdiğini duyurmasının ardından geldi.

Öte yandan ABD, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinde daha fazla hedefi vurdu. Bir yetkili, BBC'nin Amerikalı ortağı CBS'ye, ABD'nin gece boyunca Husi mevzilerine yeni saldırılar düzenlediğini söyledi.

ABD ve İngiltere, İran destekli grubun Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarının ardından 11 Ocak'ta düzinelerce Husi hedefine yönelik bir hava saldırısı dalgası başlatmıştı.

Husiler ise misilleme sözü vermiş ve Pazar günü ABD, Yemen'in Husi bölgesinden savaş gemilerinden birine ateşlenen bir füzeyi vurduğunu açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN