Komite salı günü toplanıyor: Trump'ın vergi beyannamelerine inceleme

Komite salı günü toplanıyor: Trump'ın vergi beyannamelerine inceleme

ABD Temsilciler Meclisi'nde mali mevzuatı denetleyen Demokratların kontrolündeki komite, uzun bir mahkeme sürecinden sonra geçen ayın sonunda erişim hakkı sağladığı eski ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi beyannamelerini görüşmek üzere Salı günü toplanacak.

ABD Yüksek Mahkemesi geçen ay komiteye, Trump'ın vergi beyannamelerini inceleme izni vermişti. Komite, Trump'ın adını geçirmeden "İç Gelir Yasası kapsamında korunan belgeler" ile ilgili bir toplantının Salı günü yapılacağını resmen duyurdu.

Demokratların kontrolündeki Yollar ve Araçlar Komitesi, ABD Gelirler İdaresi'nin başkanlık vergi beyannamelerini düzgün bir şekilde denetleyip denetlemediğini değerlendirmek ve yeni mevzuata ihtiyaç olup olmadığını ölçmek için, onlarca yıldır başkanlık kampanyalarının hiçbirinde vergi beyannamelerini yayınlamayan ilk başkan adayı olan Trump'ın kayıtlarını görmeleri gerektiğini söyledi.

KOMİTENİN AZ ZAMANI VAR

Komitenin halka kapalı yapılacak toplantısı, Cumhuriyetçilerin kasımdaki ara seçimlerde az farkla kazandıkları Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu resmen ele geçirmesinden iki hafta önce yapılacak. Bu halde, Trump'ın vergi beyannameleriyle ilgili bir an önce karar vermesi gereken komitenin çok az zamanı var.

Ocak ayında Yollar ve Araçlar Komitesi'nin kontrolü Cumhuriyetçilerin eline geçtikten sonra Trump'ın vergi beyannameleriyle ilgili nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor.

Reuters'te yer alan habere göre, İç Gelir Yasası kapsamında korunan belgeler hala federal gizlilik kısıtlamalarına tabi, ancak Demokrat milletvekillerinin tüm Meclis tarafından yapılacak bir oylamadan sonra bazı ayrıntıları kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN