Trump Organizasyonu hakkında karar çıktı: Cadı avı yapılıyor

Trump Organizasyonu hakkında karar çıktı: Cadı avı yapılıyor

ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın şirketi Trump Organizasyonu hakkında New York'taki Manhattan Bölge Savcısı tarafından açılan davada 17 suçlamayla ilgili karar çıktı. Jüri üyeleri, Trump'ın şirketini vergi kaçakçılığından mahkum etti. Donald Trump ise kendisine cadı avı yapıldığı söyledi.

New York'taki Manhattan Bölge Savcısı tarafından Trump Organizasyonu hakkında açılan davada jüri heyeti şirketi "vergi kaçakçılığı"ndan suçlu buldu. Jüri üyeleri, Trump'ın şirketini, üst düzey yöneticiler tarafından düzenlendiği belirtilen 15 yıllık kapsamlı bir vergi kaçakçılığıyla ilgili tüm suçlamaları yerinde buldu.

Zor günler geçiren Donald Trump'ın şirketi; dolandırıcılık planı, komplo, cezai vergi yolsuzluğu ve ticari kayıtlarda tahrifat da dahil olmak üzere toplam 17 suçlamayla karşılaştı. Mahkeme heyeti suçlamalarla ilgili kararını açıkladı.

trump.jpg

Savcılar, Trump Organizasyonu'na bağlı olan Trump Corp ve Trump Payroll Corp şirketlerinin yöneticileri ile Trump Organizasyonu'nun eski finans müdürü Allen Weisselberg'in de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik "zaten yüksek maaş alan yöneticilerine" lüks arabalar ve bedava daireler gibi kayıt dışı avantajlar sağlandığı suçlamasında bulunmuştu. Savcılar, iddianamede vergilerde hile yapıldığına yer vermişti.

TRUMP: CADI AVI

Jüri heyeti, şirketi "vergi kaçakçılığı"ndan suçlu buldu. Davada suçlanmayan Trump ise sosyal medya üzerinden davadan şikayetçi olurken, kendisine karşı bir "cadı avı" yapıldığı ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN