Koronaya karşı koruyucu olduğunu iddia etti, milyonlarca dolar ceza yedi

Koronaya karşı koruyucu olduğunu iddia etti, milyonlarca dolar ceza yedi

Ürünlerinin Kovid-19'un yayılmasını engellediğini ileri süren Avustralyalı spor giyim firmasına 5 milyon Avustralya doları (3,7 milyon Amerikan doları) para cezası kesildi.

Lorna Jane şirketi, reklamlarında, LJ Shield adını verdiği 'devrim niteliğinde bir teknoloji' ile ürettiği giysilerin "her türlü patojenin (bakteri ve virüs) bulaşmasını engellediğini" ileri sürdü.

Açılan dava üzerine yargıç, şirketin "istismarcı, piyasa kurallarına aykırı ve tehlike potansiyeli taşıyan iddialarda bulunduğuna" hükmetti.

PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Cuma günü yayınlanan kararda, mahkeme şirketi 'ürününü tüketiciye sahte ve yanıltıcı bir şekilde tanıtmak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik davranışlarından dolayı' suçlu bularak para cezasına çarptırdı.

Davayı açan Avustralya Rekabet ve Tüketiciyi Koruma Komisyonu Başkanı Rod Sims de "Hiç bir temeli olmadığı halde halk sağlığına yönelik ciddi iddiaların ortaya atılmış olması dehşet verici bir davranış. Bütün bir reklam kampanyası, tüketicinin küresel salgına karşı kendisini daha iyi koruma arzusu üzerine inşa edilmiş" ifadelerini kullandı.

"GÜVENDİĞİMİZ BİR TEDARİK FİRMASI SATTI"

Lorna Jane firması mahkemenin kararını kabul ettiğini açıkladı. Ama şirket, kendisine iş yapan firma tarafından yanıltıldığı iddiasını da sürdürdü.

BBC'nin haberine göre, Lorna Jane CEO'su Bill Clarkson "Güvendiğimiz bir tedarik firması bize, vaadedilen özelliklere sahip olmayan bir ürün sattı" dedi.

Clarkson, şunları kaydetti: "Bizi LJ Shield'in yapımında kullanılan teknolojinin, Avustralya, ABD, Çin ve Tayvan'da da kullanıldığına, bakteri ve virüslere karşı koruyucu olduğuna ikna ettiler. Müşterilerimize faydası olacağını düşündük."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN