Kürtaj tartışmaları büyüyor: Google'dan 'konum silme' önlemi

Kürtaj tartışmaları büyüyor: Google'dan 'konum silme' önlemi

ABD'de anayasal kürtaj hakkının Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından Google, kürtaj kliniklerine yapılan ziyaretlerin otomatik olarak silinmesini sağlayan bir değişiklik yapılacağını duyurdu.

SELMAN CÖMERT

Milyarlarca kullanıcısının mahrem bilgilerine sahip olan Google'ın kıdemli başkan yardımcısı Jen Fitzpatrick, aralarında kürtaj kliniklerinin de yer aldığı çeşitli tıbbi tesisleri ziyaret eden kullanıcıların konum geçmişinde kaydedilen konumlarının, ziyaretten kısa bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayan bir değişiklik yapılacağını duyurdu.

Duyurunun bir parçasında, "ABD'nin gizlilik yasasını uzun süredir savunuyoruz ve Kongre'de son zamanlarda kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyuyoruz" ifadelerinin hemen ardından, kürtaj yasasının kaldırılmasıyla ilgili olduğu iddia edilen "Ancak bir yasanın uygulanacağını beklemiyorduk" ifadesi yer aldı.

Ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli 'Roe-Wade kararının' Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından Google'ın da bağlı olduğu Alphabet'te çalışan 800'den fazla kişiyi temsil eden Alphabet Workers Union, salı günü Google'dan ABD polisinin kürtaj yaptıranları kovuşturmak için kullanabileceği tüm kişisel verileri silmesini talep etmişti.

Değişikliğin önümüzdeki haftalarda yürürlüğe gireceği bildirilen duyuruda, "Danışmanlık merkezleri, aile içi şiddet sığınakları, kürtaj klinikleri, doğurganlık merkezleri, bağımlılık tedavi tesisleri, kilo verme klinikleri, kozmetik cerrahi klinikleri ve diğerleri gibi tıbbi tesisler dahil olmak üzere insanların ziyaret ettiği yerlerden bazıları özellikle kişisel olabilir. Bugün, sistemlerimiz birinin bu yerlerden birini ziyaret ettiğini tespit ederse, bu girişleri, bu girişleri ziyaret ettikten hemen sonra Konum Geçmişinden sileceğimizi duyuruyoruz" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN