Kuveyt'te petrol rafinerisinde yangın çıktı

Kuveyt'te petrol rafinerisinde yangın çıktı

Kuveyt Ulusal Petrol Şirketi, ülkenin güneydoğusunda bulunan Mina el-Ahmedi petrol rafinerisinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Ulusal Petrol Şirketi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Mina el-Ahmedi rafinerisinin kükürt giderme ünitesinde çıkan yangının Kuveyt Sivil Savunma Ekipleri tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyuruldu.

Yangında işçilerden birkaçının hafif şekilde yaralandığı bazılarının ise dumandan etkilendiği belirtilirken, genel olarak ise durumlarının iyi olduğu aktarıldı. Yaralılardan ikisinin hastaneye sevk edildiği ve durumlarının stabil olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kükürt giderme ünitesinin ve ona giden tüm hatların izole edildiğini belirten Şirket, rafinerideki operasyonların devam ettiğini ve ihracatın etkilenmediğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Elektrik ve Su Bakanlığı'nın tedariki ile yerel pazarlama operasyonlarının da etkilenmediği ifade edildi.

Kuveyt'teki El-Ahmedi Petrol Limanı, dünyadaki en büyük petrol ihracat limanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN