Lavrov: Kürt sorunu Şam'daki meşru hükümetle çözülür

Lavrov: Kürt sorunu Şam'daki meşru hükümetle çözülür

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'deki Kürt sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sorunun, Kürt liderler ve Şam'daki meşru hükümet arasında çözülmesi gerekiyor. Türkiye'nin sınırlarını güvenli hissetmesi için sorun bu şekilde çözülecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rus basınına yaptığı açıklamada, "Kürt sorununun, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde, Kürt liderler ve Şam’daki meşru hükümet arasında diyalogla çözülmesi gerektiğinden yana tavır sergileyeceğiz" diye konuştu.

"Türkiye’nin sınırlarını güvenli hissetmesi için sorun bu şekilde çözülecek" diyen Lavrov, "Ortadoğu’nın bu kısmında biriken karşıtlıkları göz önünde bulundurursak, bunun zor bir süreç olduğunu düşünüyorum. Fakat gerçekçi bir süreç. Bu süreçte başarılı olunması için de her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"RUSYA KÜRT GRUPLARIN ÇEKİLMESİNE HAZIR MI?"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıkladığı gibi Rusya’nın, Kürt grupların Suriye-Türkiye sınırından çekilmesine destek vermeye gerçekten hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Lavrov, şunları söyledi:

"Sahada Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün yanı sıra Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını temin edecek gerçekliklere yol açacak bir diyaloğa destek vereceğiz."

Lavrov, bu adımların hem Kürtlerin hem de diğer etnik, mezhepsel grupların birlikte yaşayabileceği şekilde, Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün tamamen sağlanması prensibi doğrultusunda gerçekleştirilmekte olduğunu vurguladı.

"ANKARA İLE ŞAM ARASINDA TEMASLARA DESTEK VERECEĞİZ"

"1998 tarihli Adana Mutabakatı’nın uygulanabilmesi için çalışmaya hazırız, bunun için çaba göstereceğiz" diyen Lavrov, bunun için Moskova’nın Ankara ile Şam arasında diyaloğun başlamasına yardımcı olacağını ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN