Letonya başbakanı: Yaptırımlardan kaçmak isteyenler Türkiye, Kazakistan ve Ermenistan'ı kullanıyor

Letonya başbakanı: Yaptırımlardan kaçmak isteyenler Türkiye, Kazakistan ve Ermenistan'ı kullanıyor

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ihlal edildiğine dair söylentiler artarken, Letonya başbakanı, şirketlerin ve kişilerin Türkiye, Kazakistan ve Ermenistan'ı Rusya'ya yönelik yaptırımlardan kaçınmak için kullandıklarını söyledi.

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya yönelik yaptırımların Letonya ile birlikte en sesli destekçileri arasında yer alan Estonya ve Litvanya'dan mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yaptırımların ihlal edildiğine ilişkin iddiayı dile getirdi.

‘İŞGAL ÖNCESİ VE SONRASI VERİLERE BAKIN’

Estonya'nın başkenti Tallinn'de konuşan Karins, "Tüccarların, örneğin Türkiye, Kazakistan veya Ermenistan ile daha sonra Rusya'ya gönderilen mallarla yasal olarak ticaret yapmanın yollarını buldukları oldukça açık görünüyor, çünkü bu ülkeler yaptırım rejimine bağlı değil" dedi. Karins ayrıca, Avrupa'nın üç ülkeyle olan ticaretinde ‘geçmişe oranla orantısız’ bir artışa işaret etti.

Karins, "Çözümlerden biri, bu ülkelerle birlikte çalışıp yaptırımlara uymasını sağlamak. İkincisi de Avrupa genelinde yaptırımların delinmesini suç haline getirecek bir yasa çıkartarak mevcut boşlukları kapatmak” dedi.

‘RUSYA’YLA TİCARET TOPTAN YASAKLANSIN’

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Karins ve Litvanyalı mevkidaşı Ingrida Simonyte ile yaptığı görüşmenin ardından, yaptırımlardan kaçınmaya yardımcı olmak için Rusya ile ticaretin tamamen yasaklanması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN