Londra'yı karıştıran 9 Türk'e ağır hapis cezası

Londra'yı karıştıran 9 Türk'e ağır hapis cezası

İngiltere'nin başkenti Londra'da, geçtiğimiz mayıs ayında en az üç kişiyi darp edip çevredekilere asitle saldıran 9 kişi, 20 yıl ila 18 ay hapse mahkum edildi.

Dalston bölgesinde 6 Mayıs sabahı yaşanan olayda, 27 yaşındaki Onur Ardıç adlı bir şahısla kimliği açıklanmayan bir kişi arasında geçen tartışma şiddete dönüştü. Çete üyesi olduğu öğrenilen Ardıç'ın arkadaşlarını da yanına alarak mağdura saldırmasını görüntüleyen bir kişi de çetenin kurbanı oldu.

Yoldan geçenlerin kavgaya müdahale etmesiyle olay daha da büyüdü. Çete üyelerinden 24 yaşındaki Hüseyin Önel'in çevredekilere asitle saldırdığı sokaktaki güvenlik kameralarına yansıdı.

Saldırganların, etraftakilere rastgele saldırırken homofobik küfürler ettiği de öğrenildi.

17 Ocak'ta karar duruşması görülen sanıklardan Önel 20 yıl, Ardıç 17 yıl ve sanıklar arasındaki Mehmet Tekağaç 17 buçuk yıl hapse mahkum edildi.

Olaya karışan çetenin diğer üyeleri, Güven Ulaş, Mustafa Kızıltan, Serkan Kızıltan, Turgut Adakan, Yaşam Erdoğan ve Ümit Kaygısız 30 ile 18 ay arasında değişen hapis cezaları aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN